Diamonds are Marina's best friends

Marina and the Diamonds. Όχι, ΔΕΝ είναι ΜΠΑΝΤΑ! Είναι τραγουδίστρια, μουσικός και στιχουργός. Δηλαδή, μια ανεξάρτητη γυναίκα. Γιατί είναι πηγή έμπνευσης; Γιατί οι στίχοι της δεν είναι αυτοί που έχουμε βαρεθεί να ακούμε. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή.

Μαρίνα Λαμπρινή Διαμάντη. Marina Diamandis καθώς μεγάλωσε στην Ουαλία. Οι ρίζες της είναι ελληνικές και η ίδια μιλάει λίγα ελληνικά. Το stage name της το δημιούργησε το 2005. Η ίδια είπε πως το όνομα αντιπροσωπεύει πολλά άτομα τα οποία μοιράζονται κοινές ιδέες και ιδανικά. Δηλαδή, Diamonds είναι όλοι οι θαυμαστές της! Τέλειο, έτσι; Μας αγαπά και τη λατρεύουμε.

Το ντεμπούτο άλμπουμ της είναι το Family Jewels (2010). Κομμάτια όπως το Obsessions, I am not a Robot, Seventeen, Numb, Mowgli's Road, Hollywood, Are You Satisfied, Oh No και Shampain έγιναν επιτυχία. Να αναφέρω ΣΤΙΧΑΡΕΣ; Θα αναφέρω. My blog, my rules. Hehehe

Are you satisfied with an average life? Do I need to lie to make my way in life?

I'm vulnerable, I'm vulnerable; I am not a robot/ You're lovable, so lovable, But you're just trouble

Just because you know my name doesn't mean you know my game.

I'm now becoming my own self-fulfilled prophecy

Και φυσικά, αν θες να ακούσεις όλο το άλμπουμ για να σχηματίσεις άποψη (φιλτράρουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ), άκουσε το εδώ: Family Jewels- MatD

Δεύτερο άλμπουμ το Electra Heart (2012). Η Marina φτιάχνει τη δική της "φανταστική" περσόνα. Λίγο pin-up, λίγο film noir και η Marina μοιάζει σα να βγήκε από το 1950. Γίνεται ξανθιά και οι στίχοι της γίνονται πιο μελαγχολικοί. Κινείται γύρω από τη γυναικεία ταυτότητα και το χωρισμό, χωρίς να χάνει αυτό το κάτι που έχει. Λέει πάντα αλήθειες. Κομμάτια όπως το Rdioactive, Primadonna, Teen Idle, Power and Control, How to be a Heartbreaker, η Μαρίνα ακροβατεί τις σχέσεις ανάμεσα στα δυο φύλα καθώς απαριθμεί όλες τις στερεοτυπικές εικόνες των τελευταίων δεκαετιών για το "αδύναμο" φύλο. Προσωπικά, είναι το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ μου. Ακούγοντας αυτό το άλμπουμ ξεπέρασα πολλά προβλήματα που είχα. Από εδώ άρχισα να ονειρεύομαι και να πιστεύω ότι τα πάντα ξεπερνιούνται. Ακολουθούν ΣΤΙΧΑΡΕΣ:

All I ever wanted was the world...

I just want it to be perfect/ To believe it's all been worth the fight (Από το τραγούδι της Lies. Ένα από τα καλύτερα της πιστεύω. Όλοι οι στίχοι είναι απίστευτοι. Ένα άκουσμα θα σε πείσει. Μερικά λεπτάκια μόνο)

I guess you could say that my life's a mess
But I'm still looking pretty in this dress

I've turned into a statue/ and it makes me feel depressed

My life is a play....

Was it really worth it? Did I really deserve it? (Living Dead. Ακόμα και σήμερα, δακρύζω όταν το ακούω)

Back to zero, here we go again (Valley of the Dolls. Ανατριχιαστικό κομμάτι απλά)

Θα έβαζα lyrics από όλα τα κομμάτια, πίστεψέ με. Αλλά, γυναίκα ή μη, άκουσε το άλμπουμ. Η Marina μέσα από τους στίχους της μας ανοίγει τα μάτια και την καρδιά. Το Electra Heart είναι ύμνος. Electra Heart- MatD

To 2013 η Marina σκοτώνει την Electra Heart και το 2015 έρχεται το Froot. Νέος ήχος, νέα και πιο θετική και αισιόδοξη θεματολογία που ανεβάζει τη διάθεση απ' το δεύτερο τραγούδι. Το Happy, που ανοίγει το άλμπουμ, είναι μια μπαλάντα για την εύρεση του εαυτού της. Κάτι σαν η ζωή της Marina σε ένα κομμάτι. Αισιόδοξο μεν, προκαλεί δάκρυα δε. Froot, Blue, Forget, Gold, Solitaire, I'm a Ruin, Immortal, Savages είναι μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια. Μια γεύση φυσικά με ΣΤΙΧΑΡΕΣ:

I believe someone's watching over me

You still mean everything to me/ But I want to be free.....

Gimme love, gimme dreams, gimme a good self- esteem

I'm gonna leave the past behind/ I've had enough, I'm breaking free

You think I'm like the others/ Boy, you need to get your eyes checked

I'm not afraid of God/ I am afraid of Man

Σου έχω νέα, λοιπόν. Το άστρο της Marina άρχισε να λάμπει με τον φάνκι και μοναδικό ρυθμό της. Is your body ready for her love? Άκουσε το Froot εδώ: Froot - MatD

Δεν έχει διακοπές φέτος; Σιγά. Μας ταξιδεύει η Marina. Θες 1950; Τότε Electra Heart. Θες κάτι από 70s και 80s; Froot. Αναπολείς τα παιδικά σου χρόνια τότε που ήσουν 17; Family Jewels. Ένα κλικ δρόμος. Καλό ταξίδι καρδιά μου!!!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου